Beschrijving bouwmaterialen voor deze realisatie.

fundering; Deze bestaat uit de bestaande gemetselde fundering van de gesloopte woning. Op diverse plaatsen is deze verstevigd en opnieuw opgemetseld met diverse stenen van verschillend formaat. Deze zijn uit hergebruik van het oude huis en van de sloper afkomstig. De oude woningvloer is de nieuwe kruipruimtevloer.

overgang fundering/boomstamhuis; Hier zit een isolatieplaat van hard vochtwerend schuim tussen. Dit voorkomt optrekkend vocht en door de dikte en vervormbaarheid zorgt het voor een goede afsluiting. de buitenzijde van de zichtbare fundering wordt bezet met vochtwerende specie.

wanden; De wanden worden opgebouwd uit douglas stammen. Deze zijn afkomstig vanuit nederlandse bossen. De diameters van het gebruikte hout varieren tussen 70cm op het dikst tot 30 cm op het dunst. Na bewerking komt tussen de stammen een isolerende en tochtwerende laag van vervilte schapenwol. De stammen worden voor het plaatsen ingesmeerd met lijnolie. waar de gemaakte verbindingen niet voor voldoende verankering zorgen worden er houten pennen doorgeboord voor verankering. De binnenwand is zoals de bomen zijn. Niet afgetimmerd dus.

vloeren; De begane grond vloer bestaat uit thuja plicata balken. Hierop komt een lariks houten loopvloer. Ook de verdieping krijgt een lariks vloer. Buiten krijgen de veranda's en balkons een vloer van thuja plicata plankiers op douglas steunbalken. De balustrades binnen en buiten worden van tamme kastanje gemaakt.

ramen en deuren; De kozijnen en ramen zijn van grenen gemaakt. Deze worden "vrij" gemonteerd om ook de werking van de bomen op te vangen. De ramen zijn "driedubbel" uitgevoerd. Alles is vervaardigd in scandinavië in overleg met de producent over de toepassing in Nederland. Medio 2003 is alles met de sprinterbus opgehaald.

dak; Het dak bestaat uit een kapconstructie van ook douglas balken en stammen. Hierop komt een 22mm "vloerplanken" dakbeschot. Op dit beschot komen kepers met daar 6 cm glas of steenwol tussen. Hierover komt weer een isolatie van 18mm watervast multiplex met 7cm PUschuim. Over de uiteindelijke laag komt er een "non woven" ployethyleen doek, erop rubberfolie, weer "non woven" polyethyleen doek, een stabilisatieframe en vervolgens een laag van 10>15 cm gebroken puin. (25 á 30m³) Het puingranulaat zal vermengd worden met een aantal m³ potgrond om het begroeien met sedums en grassen te helpen.

keuken; Er wordt een standaard keuken geplaatst. Deze is al voorhanden en tijdelijk opgeslagen.

sanitair; Gewoon standaard sanitair. De natte cel wordt los van de woning geplaatst om het werken van de stammen op te vangen.

verwarming/heet water; De woning heeft luchtverwarming. de (combi)ketel is al in bedrijf en verwarmd nu de schuur. Door een leidingkanaal vanuit de schuur, waar de ketel staat, gaan de verwarming en overige nutsleidingen naar de kruipruimte in het boomstamhuis. Vanaf hier komen de vertakkingen naar de gewenste lokaties. De keuken heeft vanwege de afstand warm water door middel van een inbouwboilertje. De combiketel zorgt wel voor het warm water in de badkamer. Als de bouw gereed is en het huis bewoond zal er gedacht worden aan plaatsing van een haard/kachel. De voorkeur hierin gaat uit naar een tegelkachel. Tijdens het bewonen krijgt Lex een goed idee waar deze eventueel te plaatsen is en in welk formaat. Zo weet je zeker dat die goed op zijn plek komt en je niet het rookkanaal en fundering op de verkeerde plek gezet hebt.